Innolite Design AB startades 2010 men var verksamt redan tidigare som enskild firma. Innolite startades av Ulf Johansson som började tävla i mtb xc 1996. På den tiden var kolfiber ett ovanligt material inom cykling. Tidigare hade Ulf tävlat med motorcykel i grenarna motocross och roadracing. Kolfiber var inte okänt i roadracing utan hade använts ett tag i bland annat till ljuddämpare och kåpor. Eftersom ljuddämparen ofta gick sönder vid omkullkörning och dessa var dyra så bestämde sig Ulf för att börja tillverka dessa själv, dels för eget bruk men också för försäljning. Nu grundades kunskaperna kring kolfiber och tillverkningsmetoder, 2000-2006 fördjupades kunskaperna med akademiska kunskaper på KTH i Stockholm genom en maskiningenjörsutbildning med inriktning på Lättkonstruktioner där fiberkompositer är en grundsten.

En grundläggande ide har alltid varit att optimera tävlingsredskapet, och 1996 fanns det rätt mycket att förbättra på en mtb. Det första som tillverkades var ett styre av kolfiber, sen följde hjullåsningar av aluminium och titan, sen bromsskivor av aluminium som var belagda med en keram.. Därefter följde fälgar i kolfiber osv.

Namnet ”Innolite” är egentligen är beskrivning av företagets filosofi: lätta konstruktioner tack vare innovativa idéer. Innolites ambition är att erbjuda en snabb cyklist komponenter som tar cyklisten till mållinjen lite snabbare. Alla komponenter har utformats utifrån en tävlingscyklists perspektiv, och det vet bara en cyklist. Varje komponent är tillverkad av det bästa tillgängliga materialet, kompromisslöst.

Innolite driver verksamheten i Enhörna utanför Södertälje.

Adress:

Innolite Design AB
Bäverstigen 34
15150 Enhörna

tel: 08 121 586 26

Öppettider:

mån-fre 16.00-20.00

lör 10.00-12.00


PayPal